21 Temmuz 2012 Cumartesi

Sherlock 3. sezon çekimlerinin başlangıç tarihi Martin Freeman tarafından onaylandı! Çekimler ne kadar sürecek?

Sherlock 3. sezon çekimlerinin başlangıç tarihi Martin Freeman tarafından onaylandı! Çekimler ne kadar sürecek?


Sir Arthur Conan Doyle’un kahramanını günümüze taşıyan BBC One'ın sevilen dizisi Sherlock'un bu sene başında Ocak ayında izlediğimiz ikinci sezonunun ardından gözler üçüncü sezona çevrilmiş durumda. 

Diziyle ilgili şu aşamada en çok merak edilen konular dizinin yeni sezon çekimlerine ne zaman başlanacağı ve üçüncü sezonun ne zaman ekranlarda olacağı. Dizinin idari yapımcı kadrosunda yer alan Beryl Vertue, geçtiğimiz aylarda BBC'nin yayımladığı Ariel dergisine yaptığı açıklamada Sherlock'un 3. sezon çekimlerinin 2013'ün ilk haftalarında başlayacağını ifade etmişti. Bu ifadeyi doğrulayan yeni açıklama ise oyuncu kadrosundaki bir isimden geldi. 

Dizide Dr. John Watson karakterini canlandıran Martin Freeman, üçüncü sezon çekimlerinin ne zaman başlayacağını onaylayan açıklamalarda bulundu. Freeman'a göre yeni sezonun üç yeni bölümü 2013'ün başlarında dört aylık bir zaman dilimi içerisindeçekilecek.

J.R.R. Tolkien'in fantastik eserinden uyarlanan The Hobbit filminin ekibiyle San Diego'da düzenlenen Comic-Con 2012'ye katılan 41 yaşındaki İngiliz aktör, panelde Sherlock'a da değinirken ''Önümüzdeki Ocak ayından Nisan ayına kadar olan süreçte çekimleri gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Sherlock çekimlerinde bulunmak için bizim için gerçekten büyük zevk. Bu işi çok sevdik'' ifadelerini kullandı.

Serinin Steven Moffat ile birlikte ortak yaratıcılarından olan Mark Gatiss, geçtiğimiz haftalarda Arqiva British Academy Television Awards'da yaptığı açıklamada yeni sezonun ilk bölümünü yazacağını ve bölümün Sir Arthur Conan Doyle'un 'The Adventure of the Empty House' isimli hikayesine dayanarak geliştirileceğini belirtirken ''Bölüm, bu hikayenin bir versiyonu olacak. Ne kadar ya da ne kadar az değiştiririz, henüz ben de bilmiyorum'' şeklinde konuşmuştu.

Dizinin idari yapımcılarından Rebecca Eaton ise geçtiğimiz haftalarda Collider'a yaptığı açıklamadaSherlock'un her zaman üç bölümden oluşan sezonlara sahip bir seri olacağını ifade etmiş; Steven Moffat ve Mark Gatiss ikilisinin senaryosunu hazırladığı Sherlock'un çok uğraş gerektirdiğini, Moffat'ın aynı zamanda Doctor Who üzerinde de çalıştığını, ekibin bu projeler dışında da yapımlarla ilgilenebileceğini, örnek olarak Moffat'ın geçmiş dönemde The Adventures of Tintin filmi için çalıştığını belirtirken, bu sebeplerden dolayı dizinin sezonlarının üç bölümden fazla olmasının zor olduğunu söylemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder